Foto: Reuters/Scanpix
Krievijā svētdien notikušajās Valsts domes vēlēšanās uzvarējusi valdošā partija "Vienotā Krievija", tomēr tai nav izdevies saglabāt divu trešdaļu vairākumu parlamenta apakšpalātā, liecina pēc iecirkņu slēgšanas publiskotās vēlētāju aptaujas.

Saskaņā ar fonda "Sabiedriskā doma" aptauju "Vienotā Krievija" ieguvusi 48,5% vēlērāju atbalstu, bet otro vietu ieguvusi Krievijas Komunistiskā partija ar 21% balsu.

Par partiju "Taisnīgā Krievija" nobalsojuši 12,8% vēlētāju, bet par Krievijas Liberāli demokrātisko partiju - 11,42%.

Pārējās partijas saņēmušas mazāk nekā 7% balsu un Valsts domē neiekļūtu, liecina aptauja.

Savukārt saskaņā ar Viskrievijas sabiedriskās domas izpētes centra (VCIOM) aptauju "Vienotā Krievija" ieguvusi 48,5% vēlētāju atbalstu. Šī aptauja liecina, ka Valsts domē iekļuvuši arī komunisti ar 19,8%, Liberāli demokrātiskā partija ar 11,42% un "Taisnīgā Krievija" ar 12,8%.

Pārējās partijas nav pārvarējušas 7% barjeru – "Jabloko" ieguvusi 4,17%, "Taisnā lieta" – 1,10%, bet "Krievijas patrioti" – 0,90%.

VCIOM aptaujā atbildes snieguši 250 994 vēlētāji 1746 iecirkņos un aptaujas statistiskā kļūda ir 2%, informē aģentūra "RIA Novosti".

Jau vēstīts, ka Krievijā svētdien notika Valsts domes vēlēšanas. Atšķirībā no iepriekšējām jaunievēlētā Krievijas parlamenta apakšpalāta strādās piecus gadus.

Iepriekšējās parlamenta vēlēšanās 2007.gadā par "Vienoto Krieviju" nobalsoja 64,3% vēlētāju, ļaujot partijai iegūt divu trešdaļu vairākumu Valsts domē. Partijas mērķis bija saglabāt šo konstitucionālo vairākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!