Foto: AFP/Scanpix
Cilvēku meklēšana avarējušā kuģa "Costa Concordia" vrakā ir apturēta, jo kuģis sācis slīdēt dziļāk jūrā, atsaucoties uz Itālijas krasta apsardzi ziņo raidsabiedrība BBC.

Mērierīces uzrāda, ka kuģa vraks pārvietojas. "Pašlaik mēs vērtējam, vai tas ir atdūries pret jaunu atbalsta punktu, lai mēs varētu pabeigt darbus. Pašlaik mēs nevaram tam pat pietuvoties," stāsta ugunsdzēsības departamenta pārstāvis Luka Karis.

Tikmēr holandiešu kompānijas "Smit" speciālisti gatavojas 2300 tonnu degvielas izsūknēšanai no kuģa degvielas tvertnēm. Pēc firmas pārstāvju teiktā sūknēšana varētu ilgt vairākas nedēļas.

Eksperti uzskata, ka degvielas noplūdes risks ir zems.

Jau ziņot, ka Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" ar vairāk nekā 4200 cilvēkiem piektdien uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā. Līdz šim atrasti 11 bojāgājušie, bet vēl 23 cilvēki tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

"Costa Crociere" ir ASV un Lielbritānijas kruīzu kuģu kompānijas "Carnival Corporation" meitasuzņēmums. "Carnival Corporation" ir lielākais kruīzu kuģu operators pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!