Foto: AFP/Scanpix

Tūkstošiem demonstrantu Gruzijas galvaspilsētas Tbilisi ielās sestdien protestēja pret Krieviju, apsūdzot kaimiņvalsti Abhāzijas un Dienvidosetijas okupācijā, vēsta "Radio Brīvā Eiropa".

Vairāk nekā 3000 cilvēku pulcējās pie valsts kancelejas ēkas Tbilisi, izkliedzot saukļus "Gruzija, Gruzija" un turot rokās plakātus, kuros Krievija nodēvēta par "okupantu" un pieprasīts izbeigt valdības "kolaborāciju un sadarbību ar ienaidnieku".

"Kremlis, cenšoties pakļaut Gruziju, turpina izmantot gan cieto, gan maigo varu," aģentūra AFP citē protesta organizatori Tamāru Čergoleišvili. "Mēs šeit pulcējamies, lai parādītu, ka Krievijas agresīvā politika neiederas 21. gadsimtā," viņa papildina.

Maskava ir atzinusi Abhāzijas un Dienvidosetijas neatkarību pēc piecu dienu kara ar Gruziju 2008. gadā.

Tbilisi abus reģionus uzskata par okupētām teritorijām. Tajās atrodas Krievijas karavīri, kas apsargā robežas ar Gruziju.

Pirmdien Gruzija apsūdzēja Krieviju, ka tā patvaļīgi pārvietojusi robežzīmes uz Dienvidosetijas-Gruzijas robežas, anektējot daļu Gruzijas teritorijas.

Līdz ar to Krievijas kontrolē nonākusi arī neliela daļa no starptautiskā naftas cauruļvada Baku-Supsa, pa kuru Kaspijas nafta tiek transportēta uz Rietumiem. Cauruļvads dienā spēj transportēt līdz 100 000 barelu naftas.

"Tā ir vēl viena Krievijas agresīvā rīcība pret Gruzijas suverenitāti un teritoriālo integritāti," ziņu aģentūrai AFP sacīja Gruzijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!