Foto: AFP/Scanpix/LETA

70 slimnīcu un medicīnas nodaļu darbinieki 30 Mjanmas pilsētās trešdien pārtrauca darbu, lai uzsāktu protestu pret valsts apvērsumu, kurā tika gāzta faktiskā politiskā līdere Auna Sana Su Či, vēstī Mjanmas Pilsoniskās nepakļaušanās kustība.

Kustības paziņojumā tika teikts, ka armija savas intereses ir nostādījusi virs neaizsargātu iedzīvotāju interesēm, kuri šobrīd cieš no jaunā koronavīrusa sagādātajām grūtībām. Mjanmā vīruss ir nogalinājis vairāk nekā 3100 cilvēku, kas ir viens no lielākajiem rādītājiem Dienvidaustrumāzijas reģionā.

“Mēs atsakāmies pakļauties neleģitīmam militārajam režīmam, kurš ir skaidri demonstrējis savu vienaldzību pret pacientiem”, teiks kustības paziņojumā.

Četri ārsti ir pārtraukuši veikt savus darba pienākumus, bet nevēlas atklāt savu identitāti. “Es vēlos, lai karavīri dodas atpakaļ uz savām kopmītnēm un tas ir iemesls, kāpēc mēs, ārsti, nedodamies uz slimnīcām”, aģentūrai “Reuters” skaidroja kāds 29 gadus vecs ārsts no Jangonas pilsētas. “Man nav konkrēta laika ierobežojuma tam, cik ilgi es šo streiku turpināšu. Tas ir atkarīgs no situācijas”.

Arī studenti un jauniešu kustības ir pievienojušās pilsoņu nepakļaušanās kampaņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!