Foto: EPA/Scanpix/LETA
Mjanmā, kur šonedēļ apvērsuma rezultātā varu valstī pārņēma armija, turpinās civilās nepakļaušanās kustība, kas piesaistījusi arī skolotājus un studentus, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Pirmdien armija pārņēma varu Mjanmā, pasludinot ārkārtas stāvokli valstī, kā arī aizturot vairākas amatpersonas. Starp aizturētajiem ir arī faktiskā politiskā līdere Auna Sana Su Či. Bruņotie spēki apgalvo, ka pērnā gada novembrī notikušajās vēlēšanās, kurās uzvarēja valdošā partija Nacionālā Demokrātijas līga (NLD), notikusi krāpšanās.

Piektdienas pēcpusdienā simtiem skolotāju un studentu pulcējās pie Dagonas universitātes, paužot neapmierinātību ar bruņoto spēku varu. "Mēs neļausim mūsu paaudzei ciest šāda veida militārās diktatūras apstākļos," aģentūrai AFP atklājis kāds students. Demonstranti izmantojuši arī sarkanus karogus - ar sarkano krāsu daudziem asociējas NLD partija.

Jau ziņots, ka slimnīcu un medicīnas nodaļu darbinieki 30 Mjanmas pilsētās trešdien pārtrauca darbu, lai uzsāktu protestu pret valsts apvērsumu. Viņu kustības paziņojumā tika teikts, ka armija savas intereses ir nostādījusi virs neaizsargātu iedzīvotāju interesēm, kuri šobrīd cieš no jaunā koronavīrusa sagādātajām grūtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!