Foto: F64
Apvienotajos Arābu Emirātos Šardžas iedzīvotāji vairs nedrīkstēs uz balkoniem izkārt savu veļu, kā arī nedrīkstēs turēt "bīstamus plēsējdzīvniekus", vēsta BBC.

Šardžā divas nedēļas norisinājās "kampaņa", kuras laikā izrakstīja 500 dirhēmu (aptuveni 110 eiro) lielu sodu tiem, kuri "nepareizi" izmantoja savu balkonu, izkarinot veļu un novietojot satelīta šķīvjus.

Pilsētas amatpersonas norāda, ka kampaņa nav īstenota, lai gūtu papildu ienākumus, bet gan, lai "saglabātu pilsētas skaistumu".

Cilvēki gan dažādi vērtē pilsētas skaistuma saglabāšanas aktivitātes. Daļa cilvēki norāda, ka, izkarot veļu saulē, viņi samazina iespējamās oglekļa emisijas, jo tādējādi netiek lietots veļas žāvētājs.

Arī eksotisko mājdzīvnieku īpašnieki saņēmuši sliktas ziņas. Šardžas Sultāns izdevis rīkojumu, kas aizliedz mājās un saimniecībās neatkarīgi no iegādes mērķa turēt "bīstamus plēsējdzīvniekus". Sods par šādu dzīvnieku turēšanu ir 100 000 dirhēmu (apmēram 22 000 eiro) liels.

BBC vēsta, ka Apvienotajos Arābu Emirātos ir viegli iegādāties gepardus, lauvas un tīģerus, to cenu var būt augstāka par 50 000 dirhēmiem (apmēram 110 000 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!