Foto: AFP/Scanpix

Pēc koronavīrusa simptomu pasliktināšanās Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons ir pārvietots uz intensīvo terapiju slimnīcā, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Džonsons ir lūdzis ārlietu ministru Dominiku Rābu viņu aizstāt, piebilda premjera pārstāvis. 55 gadus vecais britu premjers svētdienas vakarā tika uzņemts Svētā Tomasa slimnīcā Londonā ar "pastāvīgiem simptomiem", kā viņa pārstāvji teica, atbilstoši premjera ārsta ieteiktajam "piesardzības solim".

Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Vakar vakarā pēc ārsta ieteikuma es devos uz slimnīcu veikt dažus kārtējos testus, jo man joprojām bija koronavīrusa simptomi. Esmu labā garastāvoklī un uzturu kontaktus ar savu komandu, jo mēs strādājam kopā, lai apkarotu šo vīrusu un visi būtu drošībā," pirmdien dienas vidū sociālajā medijā "twitter" vēstīja Džonsons.


Džonsons ierakstā "twitter" arī pateicās "izcilajiem Nacionālā Veselības dienesta darbiniekiem," kuri šajā grūtajā laikā rūpējās par viņu un citiem saslimušajiem. "Jūs esat labākie Lielbritānijā," viņš piebilda.


Pirmdien ziņu aģentūra LETA, atsaucoties uz BBC, ziņoja, ka Džonsons, kuram marta beigās tika konstatēta jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19, no slimnīcas turpina vadīt valdību, pirmdien paziņojis mājokļu lietu ministrs Roberts Dženriks. Premjera birojs uzsvēra, ka tas bijis piesardzības, nevis ārkārtējs pasākums. Dženriks raidorganizācijai BBC sacīja, ka Džonsons slimnīcā gaida pārbaužu rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!