Foto: AFP/Scanpix

Ar nazi bruņots vīrietis uzbrucis pasažieriem un aizdedzinājis vilcienu Šveices ziemeļaustrumos, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vismaz seši cilvēki ar durtām brūcēm un apdegumiem nogādāti slimnīcās.

Uzbrukums noticis Sanktgallenes kantonā, kad vilciens tuvojās Salezas stacijai. 27 gadus vecais uzbrucējs, kurš tiek identificēts kā šveicietis, aizdedzinājis degšķidrumu un ar nazi uzbrucis cilvēkiem.

Starp cietušajiem ir sešus gadus vecs bērns, 17 gadus veca meitene un zēns, 34 un 43 gadus vecas sievietes un piecdesmitgadīgs kungs. Dažu ievainoto stāvoklis tiek raksturots kā smags. Arī pats uzbrucējs ir nogādāts slimnīcā.

Uzbrukuma laikā ap 14.20 pēc vietējā laika vilcienā bijuši vairāki desmiti pasažieru. Notikums vietā ir glābēju helikopteri un notiek policijas operācija.

Uzbrukuma motīvi pagaidām nav zināmi.

Vairākās Eiropas valstīs pēdējā laikā ir paaugstināta spriedze kopš vairāku tā saukto “vientuļo vilku” uzbrukumu sērijas.

Jūlijā Afganistānas patvēruma meklētājs ar cirvi uzbruka pasažieriem vilcienā Vācijā, ievainojot četrus cilvēkus. Atbildību par uzbrukumu pēc tam uzņēmās teroristu grupējums “Daesh”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!