Foto: AP/Scanpix

Taizemes galvaspilsētā Bangkokā piektdien notika četru Ķīnas mongoļu neveiksmīgs uzbrukums ieroču veikalam, kurā viens uzbrucējs gāja bojā, paziņoja policija.

Uzbrucēji, kuriem bija Ķīnas pases, ar rotaļu ieročiem ielauzās veikalā Bangkokas ķīniešu rajonā, lai nolaupītu īstus šaujamieročus. Laupīšana tika izjaukta, kad veikala īpašnieks atklāja uguni uz laupītājiem un apšaudē iesaistījās arī policija.

Trīs no uzbrucējiem tika ievainoti, un viens no viņiem vēlāk nomira slimnīcā. Policija turpina meklēt laupītāju vadoni, kurš vairākas reizes bija ieradies Taizemē.

"Viņi labi izplānoja operāciju, vispirms izpētot veikalu vienu dienu pirms laupīšanas," reportieriem notikuma vietā paziņoja nacionālās policijas priekšnieks Čakthips Čaidžinda. "Viņu mērķis bija nozagt šaujamieročus, bet mēs nezinām, kā viņi plānoja šos ieročus izmantot," sacīja policijas priekšnieks, piebilstot, ka uzbrucēji bija mongoļi.

Uzbrukumam pakļautais veikals "Inter Arms" atrodas populārā stilīgu bāru un restorānu ielā Bangkokas vēsturiskajā ķīniešu rajonā.

Taizemē šaujamieroči pieder ļoti daudziem iedzīvotājiem, un ar šaujamieročiem izdarītu slepkavību skaita attiecība pret iedzīvotāju skaitu Taizemē ir viena no lielākajām Āzijā.

Taizemes valdība nesniedz ziņas par to, cik slepkavību ar šaujamieročiem tiek izdarītas vienā gadā, bet Sidnejas Universitātes interneta datubāzē par šaujamieroču statistiku portāls "Gunpolicy" tiek lēsts, ka Taizemē tiek izdarītas 3,48 šādas slepkavības uz 100 tūkstošiem cilvēku gadā. Līdzīgs līmenis ir ASV.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas datiem Taizemē, kur dzīvo 67 miljoni cilvēku, ir 6,1 miljons reģistrētu šaujamieroču. "Gunpolicy" lēš, ka kopā ar melnajā tirgū nopirktiem ieročiem valstī ir apmēram 10 miljoni šaujamieroču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!