Foto: AFP/Scanpix
Ar saules enerģiju darbināmā lidmašīna "Solar Impulse 2" savā lidojumā apkārt pasaulei veikusi kārtējo posmu, nolaižoties Kenedija lidostā Ņujorkā, vēsta ziņo aģentūra "ABC News".

Tādējādi Šveicē būvētais lidaparāts ir sekmīgi šķērsojis Amerikas teritoriju.

Bija paredzēts, ka "Solar Impulse 2" Ņujorkā ieradīsies pirmdien, taču sliktie laikapstākļi, lietus un negaisi, to aizkavēja ceļā.

"Solar Impulse 2" lidojums apkārt pasaulei sākās 2015. gada martā Abu Dabi Apvienotajos Arābu Emirātos. Lidmašīnu vada šveiciešu pilots, uzņēmējs Andrē Boršbergs vai viņa partneris Bertrāns Pikārs. Akcijas mērķis ir pievērst uzmanību "zaļās" enerģijas izmantošanai.

Vispirms "Solar Impulse 2" ceļš veda uz Indiju, Mjanmu, Ķīnu un Japānu, bet no turienes - uz Havaju salām Klusajā okeānā, kur "Solar Impulse 2" nolaidās jau pagājušā gada jūlijā, taču šajā posmā lidaparāta bateriju sistēma stipri cieta no pārkaršanas un ceļojums varēja atsākties tikai šogad.

Aprīlī Pikāra vadītā lidmašīna nepilnās trijās diennaktīs veica riskantāko posmu savā pasaules aplidojumā - 4500 kilometrus garu ceļu no Havaju salām pāri Klusajam okeānam līdz Kalifornijai. Tad lidojums tuprinājās pāri ASV teritorijai un tagad ir noslēdzies Ņujorkā, lai turpinātos pāri Atlantijas okeānam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!