Spāņu grāfs Alvaro de Maričalars i Saenss de Tehada pirmoreiz vēsturē ir šķērsojis Atlantijas okeānu ar ūdens motociklu, paziņoja firma "Bentley Group", kas sponsorēja viņa braucienu.
Aristokrāts noslēdza 117 dienas ilgo ceļojumu, sestdien ar savu braucamrīku "Bombardier Sea-Doo" ierodoties Floridas kūrortpilsētā Maiamibīčā un lepni vicinot Spānijas karogu.

"Tā ir ļoti jauka sajūta," sacīja 41 gadu vecais Maričalars intervijā laikrakstam "Miami Herald". Viņš piebilda, ka braukšana ar ūdens velosipēdu ir viņa vaļasprieks un iecienītākais kuģošanas veids.

Maričalars, kura brālis ir Spānijas karaļa Huana Karlosa I meitas Elenas vīrs, sāka 12 875 kilometrus garo braucienu 23.februārī Romā.

Viņš brauca ar ūdens velosipēdu 14 stundas dienā, bet pārgulēja uz glābšanas plosta, kurš bija aprīkots ar īpašu ultraskaņas ierīci haizivju aizbiedēšanai. Braucēju pavadīja laiva ar pārtiku un degvielu.

Ierodoties ASV, Maričalars apskāva savu māti Ripaldas grāfieni, kas bija atlidojusi no Spānijas, tad satvēra viņas roku un noskaitīja tēvreizi spāņu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!