Foto: AFP/Scanpix

Protestētāji ar tomātiem un akmeņiem pirmdien Tunisijas pilsētā Sidī Bū Zeidā apmētājuši prezidentu Monsefu Marzuki, kad viņš piedalījies tautas sacelšanās gadadienas pasākumā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Prezidentu no pasākuma norises vietas ātri evakuēja apsardzes darbinieki, pārtraucot "Arābu pavasara" gadadienai veltīto mītiņu.

Tieši Sidī Bū Zeidā pirms diviem gadiem sevi aizdedzināja pārdevējs Mohameds Buazizi, iezīmējot sacelšanās, kurā gāza valdošo režīmu, sākumu.

Tomēr arī jaunā valdība pēdējā laikā saskārusies ar virkni iedzīvotāju protestu, kuri ir neapmierināti, ka viņu dzīves apstākļi un valsts ekonomiskā situācija nav uzlabojusies. Protestētāji pirmdien ielauzās laukumā, kur Marzuki teica runu aptuveni 5000 cilvēku lielam pūlim, vēsta aģentūra AFP.

Protestētāji meta akmeņus un tomātus, kā dēļ apsardzes darbinieki bija spiesti evakuēt prezidentu un parlamenta spīkeru. Protestētāji izklieguši saukli "tauta vēlas valdības krišanu" - vienu no revolūcijas, kurā 2011. gada janvārī gāza prezidentu Zinelabidīnu ben Ali, lozungiem. Savā uzrunā Marzuki nabadzīgās pilsētas iedzīvotājiem solīja ekonomisko progresu sešu mēnešu laikā. 

Tunisijā sākušies nemieri pēc tam izplatījās Ēģiptē, Lībijā un citās arābu pasaules valstīs.

Kopš prezidenta Zinelabidīna ben Ali gāšanas, ko izraisīja protesti par ekonomisko situāciju valstī, bezdarbs Tunisijā ir paaugstinājies un saskaņā ar oficiāliem datiem sasniedz 18%, skaidro BBC

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!