Palestīnas pašpārvaldes prezidents Jasirs Arafats pirmdien paziņoja, ka Krievijas militārā intervence Čečenijā ir Krievijas iekšēja lieta, ziņoja aģentūra "Interfax". "Čečenija ir Krievijas iekšēja lieta. Mēs neiejaucamies citu valstu iekšējās lietās," sacīja Arafats pēc tikšanās ar Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu.

Arafats, kurš apmeklē Krieviju trīs dienu vizītē, izteica cerību, ka militārās operācijas Čečenijā iespējami drīz tiks izbeigtas.

Pievēršoties Tuvo Austrumu miera procesam, Arafats sacīja: "Mēs esam ļoti labvēlīgi noskaņoti pret efektīvu Krievijas piedalīšanos Tuvo Austrumu miera procesā."

Palestīnas pašpārvaldes prezidents sacīja, ka viņš un Putins atsākuši sarunas, kas sākās Tuvo Austrumu miera apspriedē Oslo 1. un 2.novembrī.

Putins tikšanās sākumā sacīja, ka "Krievijas interese par palestīniešu tautas likteni nav mazinājusies" un "Krievijai jāpaliek iesaistītai miera procesā kā vienai no lielvalstīm".

Arafats plānoja tikties arī ar Krievijas ārlietu ministru Igoru Ivanovu un prezidentu Borisu Jeļcinu, bet tikšanās ar Jeļcinu tika atcelta viņa saslimšanas dēļ.

Tika atcelta arī plānotā Arafata tikšanās ar Krievijas pareizticīgo baznīcas patriarhu Aleksiju II, ko baznīca izskaidroja ar Arafata un Aleksija pārāk lielu aizņemtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!