Palestīnas pašpārvaldes prezidents Jasirs Arafats pirmdien paziņoja, ka Izraēlas uzlidojumi Gazas sektorā ir daļa no "iepriekšnodomāta plāna", nevis tikai atbildes pasākumi.
"Izraēlieši pastiprina uzbrukumus mūsu dēliem, mūsu bērniem. Viņu ģenerāļi ir paziņojuši, ka turpinās mežonīgos uzbrukumus mūsu tautai iepriekšnodomāta plāna veidā," Arafats sacīja reportieriem, apmeklējot izraēliešu veiktajā apšaudē ievainotos Gazas slimnīcā.

Pirmdienas rītā Gazas sektorā tika sarīkots bumbas sprādziens pret ebreju kolonistu skolas autobusu. Sprādzienā tika nogalināti divi karavīri no militārā eskorta, kas pavadīja šo autobusu, un ievainoti vairāki cilvēki, tai skaitā skolēni.

Atbildot uz šo terora aktu, Izraēlas aviācija bombardēja Gazas sektoru, nogalinot palestīniešu drošības spēku pārstāvi un ievainojot ap 120 cilvēku, no kuriem pieci ir smagi cietuši.

Atbildot uz AFP reportiera jautājumu, vai pēc Izraēlas veiktās bombardēšanas turpināsies palestīniešu intifada (sacelšanās), Arafata palīgs Nabils Abu Rudeina sacīja, ka "palestīniešu tauta nepieņems agresijas turpināšanos un Izraēla samaksās par savu agresiju pret palestīniešu tautu".

Pirms vairāk nekā septiņām nedēļām sāktajā intifadā ir gājuši bojā ap 250 cilvēku, galvenokārt palestīnieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!