Pakistānas policija paziņojusi, ka ASV žurnālista Daniela Pērla nolaupīšanas lietā Lahoras pilsētā arestēts galvenais aizdomās turētais, Lielbritānijā dzimušais islamistu kaujinieks Ahmeds Omars Saīds Šeihs.
Pakistānas ostas pilsētas Karači policijas šefs Tariks Džamils aģentūrai "Reuters" sacīja, ka arestētais drīz tiks nogādāts Karači.

38 gadus vecais "The Wall Street Journal" žurnālists Pērls Karači pazuda 23.janvārī. Žurnālists Pakistānā gatavoja materiālu par Lielbritānijas pilsoņa Ričarda Rīda kontaktiem ar islama radikāļiem šajā valstī. Rīds 22.decembrī pasažieru avioreisā uz ASV mēģināja aizdedzināt sprāgstvielu, ko tas bija paslēpis savu kurpju papēžos. Rīda nodomu uzspridzināt lidaparātu izdevās novērst tikai ar pasažieru un apkalpes locekļu palīdzību. Uzskata, ka viņš ir saistītas ar "Al Qaeda" teroristu tīklu.

Vēlāk viņa nolaupītāji Pakistānā elektroniskajā pastā izplatīja paziņojumu, ka viņu gūsteknis tiks nogalināts, ja 24 stundu laikā netiks atbrīvoti pretterorisma operāciju laikā aizturētie pakistānieši. Pēc tam ultimāta laiks gan tika pagarināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!