Pasaules vadošais halucinogēnās narkotiskās vielas "Ecstasy" kontrabandists aizturēts Spānijā, informēja ASV tiesu amatpersonas. Izraēlas pilsonis Odeds Tuito arestēts 18.maijā Barselonā saskaņā ASV izdotu aresta orderi.
Viņam var tikt izvirzītas apsūdzības miljoniem "Ecstasy" tablešu nelegālā importēšanā no Eiropas uz ASV, teikts federālās prokurores Loretas Linčas paziņojumā.

"Izraēlas pilsonis Tuito, kas pārmaiņus dzīvoja Ņujorkā, Kalifornijā un Francijā, organizēja un pārraudzīja liela mēroga "Ecstasy" [kontrabandas] grupējumu, kas darbojas vismaz kopš 1997.gada - tā ir pati lielākā vienotā "Ecstasy" kontrabandas organizācija, kāda šodien zināma," teikts prokurores paziņojumā.

Tuito, kuram draud apsūdzība arī par narkotikām nopelnītās naudas atmazgāšanā, patlaban atrodas apcietinājumā Spānijā un droši vien tiks izdots tiesāšanai ASV.

Ja Tuito tiks izdots un ASV tiesa viņu atzīs par vainīgu, viņam draud mūža ieslodzījums un vismaz vienu miljonu ASV dolāru (630 000 latu) liela sodanauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!