Losandželosā arestēts ASV pilsonis Maikls Krukss, kuram pagājušajā sestdienā izdevās nofilmēt, kā vietējā policija piekauj melnādainu pusaudzi. Kruksa filmēto šokējošo sižetu demonstrēja daudzu valstu telekompānijas.
Kruksu arestēja ceturtdien civilās drēbēs ģērbušies Losandželosas policisti. Vīrietis tika ar varu iestumts automašīnā, par spīti viņa saucieniem pēc palīdzības. Arests tika veikts pie telekompānijas CNN studijas, kurp Krukss devās, lai sniegtu interviju.

Iepriekšējā dienā amerikānis bija sniedzis radiointerviju, kurā paziņoja, ka ir nobažījies par savu drošību, jo "policija seko viņam pa pēdām" videomateriāla dēļ.

Pagājušajā sestdienā Krukss pa moteļa logu Losandželosas Inglvudas rajonā nofilmēja, kā četri baltie policisti nogrūž roku dzelžos saslēgto 16 gadus veco melnādaino Džeksonu Donovanu ar seju uz patruļas automašīnas un viņu nežēlīgi piekauj.

Zēna ģimene iesūdzējusi policistus tiesā.

Incidents izraisīja šoku un debates par rasismu, tomēr ASV presē paustas bažas par to, vai četri policisti par nodarīto saņems pelnīto sodu.

Incidentā iesaistītā policista Džeremija Morzes advokāts Džons Bārnets intervijā CNN paziņoja, ka Donovans "esot dabūjis pēc nopelniem".

Atbildot uz jautājumu par neapstrīdamajiem videolentē fiksētajiem pierādījumiem, kas apliecina, ka jaunietis ticis nežēlīgi piekauts, advokāts teica: "Nav redzams, ko šis tips darīja ar savām rokām pirms tam, kad dabūja pa seju. Man pastāstīja, ka, pēc tam kad viņu uzgrūda uz automašīnas, viņš sagrābis vienu policistu zem jostasvietas. Tad arī viņš dabūja pēc nopelniem."

Tas, ka Donovans tika piekauts laikā, kad bija saslēgts roku dzelžos, advokātu nemulsina.

Tikmēr videoieraksta autors Krukss arestēts par agrāk pastrādātu likumpārkāpumu. Viņš esot kaut ko nozadzis, bet pēc tam iekļuvis autoavārijā un aizbēdzis no notikuma vietas, jo bijis alkohola reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!