Kiprā arestēts kāds biznesmenis no Nikosijas, kurš uz ūdensslēpēm līdzīga plosta piesējis savu ēzeli, cerot uzstādīt pasaules rekordu par ilgāko ēzeļa braucienu ar ūdensslēpēm. Vīrietim draud cietumsods par nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, ceturtdien paziņoja Kipras veterinārās amatpersonas.
"Daži jaunbagātnieki sapelna naudu un tad zaudē veselo saprātu," sarunā ar aģentūru AFP uzsvēra Kipras veterinārā dienesta amatpersona.

Situāciju vēl ļaunāku padara tas, ka uzņēmējs ar savu ieceri uzstādīt rekordu, izraisījis mediju ažiotāžu, un viņa smaidošā seja bijusi redzama gan laikrakstu slejās, gan televīzijas raidījumos, taču neviens nav pacenties viņu atturēt no neprātīgās idejas īstenošanas.

Ir pagājušas jau desmit dienas kopš sešus gadus vecais ēzelis tika piesiets pie ūdensslēpēm un vairākas minūtes vilkts pa ūdeni aiz ātrgaitas motorlaivas Larnakas piekrastē, taču dzīvnieks joprojām nav atguvies no šoka.

Lai arī ēzeļi prot peldēt, gadījumā, ja plosts būtu apgāzies, šis dzīvnieks noteikti būtu noslīcis, jo visas četras kājas tam bija piesietas.

Vēlāk ēzeļa īpašnieks gan pauda nožēlu par savu rīcību, sakot, ka nav zinājis, ka rīkojas pretlikumīgi.

Biznesmenim draud apsūdzības par dzīvnieka pakļaušanu sāpēm, bailēm un riskam bez saprātīga iemesla. Par šādu nodarījumu draud viens gads cietumā un/vai naudassods 1000 Kipras mārciņu (945 latu) apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!