Foto: AFP/Scanpix

Argentīnas transporta darbinieku arodbiedrība paziņojusi, ka boikotēs ar Lielbritānijas karogu ceļojošos kuģus, saasinoties Lielbritānijas un Argentīnas attiecībām Folklendu salu jautājumā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Boikots attieksies uz visiem Lielbritānijas kuģiem, kas ieradīsies Argentīnā, teica arodbiedrības, kurā apvienoti doku strādnieki, pārstāvis.

Vēl nav skaidrs, cik liela būs boikota ietekme.

Jau vēstīts, ka Argentīnas un Lielbritānijas attiecības saasinājušās tuvojoties Folklendu kara 30. gadskārtai.

Argentīnas prezidente Kristīna Kiršnere pagājušajā nedēļā nosodīja Lielbritāniju par abu valstu konflikta "militarizāciju" Folklenda salu jautājumā un sacīja, ka iesniegs oficiālu sūdzību ANO.

Argentīna uzskatīja par provokāciju Lielbritānijas troņmantnieka Čārlza dēla prinča Viljama ierašanos Folklendu salās februāra sākumā, lai sešas nedēļas dienētu Karaliskajos gaisa spēkos (RAF).

Argentīna ir arī asi reaģējusi uz britu laikraksta "Daily Mail" ziņu, ka Lielbritānija esot nosūtījusi kodolzemūdeni uz Folklenda salu apkārtni, lai gan Lielbritānijas amatpersonas nav apstiprinājušas šo ziņu.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons 18.janvārī apsūdzēja Argentīnu "koloniālismā" pret Folklendu salām un brīdināja, ka Lielbritānija ir gatava tās aizsargāt.

Argentīnas tuvumā esošās Folklenda salas ar trim tūkstošiem iedzīvotāju ir Lielbritānijas kolonija kopš 1833.gada, bet Argentīna tās dēvē par Malvinu salām un uzskata par savu teritoriju.

1982.gadā šo salu dēļ notika karš starp abām valstīm. Lielbritānija uzvarēja šajā karā, kas sākās 1982.gada 2.aprīlī un ilga 74 dienas. Folklenda salu karā krita 649 Argentīnas un 255 Lielbritānijas karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!