Foto: Reuters/Scanpix

Argentīnas karaflote otrdien paziņoja, ka, lietojot šaujamieročus, ir nogremdējusi kuģi ar Ķīnas karogu, kas nelikumīgi zvejojis Argentīnas ūdeņos.

Ķīnas valdība pavēstīja, ka ir paudusi Argentīnai nopietnas bažas par šo incidentu un aicinājusi to nekavējoties pilnībā izmeklēt.

Karaflotes paziņojumā teikts, ka tā sastapusi šo Ķīnas kuģi pirmdien pie Puertomadrinas pilsētas apmēram 1460 kilometrus uz dienvidiem no Buenosairesas.

Karaflote paziņoja, ka Ķīnas zvejas kuģis neņēma vērā brīdinājumus un mēģināja taranēt Argentīnas karaflotes kuģi. Argentīnas jūrnieki pēc tam izšāva caurumus vairākās zvejas kuģa daļās, izraisot tā nogrimšanu.

Uz Ķīnas kuģa bija četri cilvēki, kas tika izglābti un aizturēti. Viņi ir paturēti apcietinājumā un stāsies federālā tiesneša priekšā Čubutas provincē Argentīnas dienvidos, teikts karaflotes paziņojumā.

Karaflote informēja, ka šī ir pirmā reize 15 gadu laikā, kad kāds no tās kuģiem nogremdējis ārvalstu kuģi, kas nelikumīgi zvejojis Argentīnas ūdeņos.

Ķīnas Ārlietu ministrijas interneta vietnē tika ievietots paziņojums, ka Ķīnas kuģis zvejojis Argentīnas ūdeņos un ticis vajāts vairākas stundas, līdz Argentīnas karaflote izšāvusi tajā caurumus. Paziņojumā teikts, ka četrus ķīniešus uzņēma argentīnieši, bet vēl 28 ķīniešus izglāba tuvumā esošs Ķīnas kuģis

Šajā paziņojumā nav tieši atbildēts uz jautājumu, vai Ķīnas zvejas kuģis nelikumīgi zvejojis un vai tas mēģinājis taranēt Argentīnas karaflotes kuģi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!