Argentīnas prezidenta amatā otrdien tika ievēlēts senators Eduardo Dualde, par kuru nobalsoja lielākā daļa Kongresa deputātu. 60 gadus vecais Dualde, kurš pārstāv Peronistu partiju, tika ievēlēts ar 262 balsīm par, 21 pret un 18 deputātiem atturoties.
Dualde ir ievēlēts uz diviem gadiem līdz demisionējušā prezidenta Fernando de la Ruas prezidentūras termiņa beigām.

De la Rua atkāpās 20.decembrī ekonomiskās un sociālās krīzes kulminācijas laikā. Viņa pēcnācējs prezidenta amatā Adolfo Rodrigess Saa demisionēja svētdien, kad bija pavadījis šajā amatā tikai vienu nedēļu.

Dualde ir bijušais Buenosairesas provinces gubernators. No 1989. līdz 1991.gadam viņš bija viceprezidents prezidenta Karlosa Menema valdībā. Pagājušā gada oktobrī Dualde tika ievēlēts par Senāta (parlamenta augšpalātas) deputātu.

Jaunievēlētais prezidents otrdien paziņoja, ka veidos nacionālās vienības valdību.

Viņš uzsvēra, ka Argentīnas peso kurss pret ASV dolāru attiecībā viens pret vienu vairs faktiski nepastāv, tomēr nepateica, vai valdība oficiāli atcels peso konvertējamības sistēmu, kas pieņemta pirms 10 gadiem.

Dualde arī uzsvēra, ka Argentīna ir atlikusi sava ārējā parāda atmaksāšanu, kura apjoms ir 132 miljardi ASV dolāru, un nelika saprast, ka viņš mainītu šo lēmumu.

Kongresa otrdienas balsojumā Dualde bija vienīgais kandidāts uz prezidenta amatu. Viņam to nebija izdevies iegūt prezidenta vēlēšanās 1999.gadā, kurās uzvarēja de la Rua.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!