Foto: AFP/Scanpix

Argentīnas varasiestādes piektdien ir nosūtījušas simtiem karavīru uz dienvidu pilsētu Bariloči, kad desmitiem cilvēku sāka izlaupīt veikalus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uzbrucēji, daudzi no kuriem tērpti maskās, uzbrukuši vismaz trim populārā Rionegro provinces slēpošanas kūrorta lielveikaliem, zogot elektroniku, apģērbus un rotaļlietas. Notikušais izraisījis paniku vietējo iedzīvotāju un tūristu vidū.


Laupītāji ar akmeņiem apmētājuši policistus, kuri atbildēja ar asaru gāzi. Kārtības atjaunošanai vietējais gubernators piesaistīja federālo karaspēku.

Valdība uzbrukumos vaino nelielas noziedznieku bandas, bet vietējās amatpersonas uzskata, ka tos rīkojušas anarhistu organizācijas. "Ar šāda veida darbībām, šīs grupas ir mēģinājušas radīt nepareizu priekšstatu par sociālo un politisko sabrukumu," teikts vietējās varas paziņojumā.

Policija ziņo, ka uzbrukumi notikuši arī veikaliem un noliktavām pilsētas nomalēs.

Argentīnas prezidentes Kristinas Fernandesas de Kiršneres pārstāvis norādīja, ka laupīšanas ir saistītas ar ceturtdien notikušajiem uzbrukumiem elektroapgādes līnijām blakus esošajā Neukenas provincē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!