Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs paziņojis, ka Krievija kopā ar saviem Klusā okeāna sabiedrotajiem piedalīsies militārajās mācībās Dienvidķīnas jūrā, vēsta Kremļa medijs "RT".

Antonovs sestdien Singapūrā notiekošajā Klusā okeānu valstu drošības konferencē paziņoja, ka Krievija piedalīsies 2016. gada maijā paredzētajās militārajās mācībās, kurās galvenā uzmanība tikšot veltīta terorisma apkarošanai un jūras drošībai.

Krievijas pārstāvis arī norādīja, ka ir satraukts par stabilitāti reģionā, norādot, ka pēc Krievijas domām galvenais situācijas destabilizators ir ASV, uzsverot, ka amerikāņu īstenotā politika esot vērsta pret Krieviju un Ķīnu.

"Neņemot vērā mūsu satraukumu par ASV globālo raķešu aizsardzības sistēmas būvniecību, viņi turpina stratēģiskās stabilitātes postīšanu, Āzijas-Klusā okeāna reģionā pievienojot vēl vienu pretraķešu vairoga daļu," norādīja Antonovs.

Nākamā gada maijā plānotās mācības notiks Dienvidķīnas jūrā, teritorijās, kuras par savām uzskata Japāna, Taivāna, Filipīnas, Malaizija un citas reģiona valstis. ASV jau pieprasījušas Ķīnai tūlītēji pārtraukt mākslīgo salu būvniecību šajā strīdīgajā zonā. Tikmēr Pekina šos ūdeņus uzskata par saviem, norādot, ka tie jau vēsturiski esot piederējuši ķīniešiem.

Uz kādas no mākslīgajām salām ASV novērojusi divus Ķīnas militāro transportlīdzekļus, Singapūras konferencē ziņoja ASV ārlietu ministrs Eštons Kārters. Ķīnas pārstāvis izlikš nezinām par šo incidentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!