Foto: Sputnik/Scanpix

Starptautiski neatzītās Abhāzijas, kas pasludinājusi neatkarību no Gruzijas, premjerministrs Arturs Mikvabija pirmdien parakstīja rīkojumu par Abhāzijas pievienošanos Krievijas sankcijām pret Turciju.

Abhāzijas Ekonomikas ministrijai, Lauksaimniecības ministrijai un Valsts muitas komitejai ir uzdots līdz 20. janvārim sniegt priekšlikumus par pagaidu ierobežojumu izstrādāšanu atsevišķu preču veidu importam, kuru izcelsmes valsts ir Turcija.

Rīkojums paredz, ka Ekonomikas ministrijai ir jāveic pasākumi, lai nepieļautu Turcijas jurisdikcijā esošu organizāciju piedalīšanos darbā Abhāzijas valsts pasūtījuma ietvaros – projektos, kas ietverti Abhāzijas sociāli ekonomiskās attīstības veicināšanas investīciju programmā 2015. - 2017. gadam.

Abhāzijā tiks ierobežota arī Turcijas nekomerciālo organizāciju darbība.

Dokumentā norādīts, ka šie pasākumi tiek veikti, īstenojot Abhāzijas Republikas un Krievijas Federācijas Līguma par savienību un stratēģisko partnerību 4.pantu, kas paredz koordinētu ārpolitiku.

Pirmdien kļuva zināms, ka Abhāzija atbalstījusi Krievijas sankcijas pret Turciju, atsakoties no Turcijas kuģu nomāšanas. Abhāzijai nav savas zvejas flotes, kuras uzturēšana ir ļoti dārga, un pēdējos gadus tā bija fraktējusi Turcijas zvejas kuģus, bet šogad nozveju Abhāzijas ūdeņos veiks Krievijas kuģi.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 28. novembrī parakstīja dekrētu par ekonomisko sankciju noteikšanu pret Turciju. Krievija arī atcēlusi bezvīzu režīmu Turcijas pilsoņiem un apsūdzējusi Turcijas vadību par naftas iepirkšanu no teroristu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts").

Sankcijas tika noteiktas saistībā ar to, ka 24. novembrī Turcijas iznīcinātāji pie Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumbvedēju "Su-24". Turcija ir paziņojusi, ka Krievijas lidmašīna pārkāpusi tās gaisa telpu, bet Krievija to noliedz. Turcija ir atteikusies atvainoties par notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!