Kāds bezdarbnieks Krievijas Rostovas apgabala Vesjolijas ciemā nesen sācis sev celt jaunu māju, par būvmateriālu izmantojot... tukšas pudeles, trešdien vēsta aģentūra "RIA Novosti".
Nepieciešamo materiālu daudzumu Aleksandrs Afanasjevs izskaitļojis paša spēkiem. Ideja jau pārbaudīta praksē - pirms tam viņš tādā pašā ceļā nostiprinājis no vecākiem mantoto māju, kas jau bijusi visai bēdīgā stāvoklī.

Afanasjevs nācis pie atziņas, ka celtniecībai vislabāk der šampanieša pudeles, jo tās ir visizturīgākās. Pudeles viņš liek kārtās, pa starpām liek armatūru un tad sacementē.

Būvmateriālus Aleksandrs sagādājis jau iepriekš - vietējās izgāztuvēs viņš pacietīgi salasījis 15 tūkstošus pudeļu, un deviņus tūkstošus jau izlietojis vecās mājas "apmešanai".

Afanasjevs ir pārliecināts, ka jaunais nams būs ne vien stiprs, bet arī silts, jo pudeļu sienas to padarīs līdzīgu termosam. Vecajā mājā ar šādām sienām viņa ģimene jau pārlaidusi ziemu, un izrādās, ka tās apkurināšanai jātērē ne vairs 4 līdz 5 tonnas ogļu kā ķieģeļu ēkā, bet mazāk par divām tonnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!