Arī ASV prezidents Baraks Obama piekrīt versijai, ka virs Sīnāja pussalas avarējušajā Krievijas lidmašīnā varētu būt notikusi spridzekļa eksplozija, vēsta aģentūra "Reuters".

"Es domāju, ka ir iespējams, ka uz klāja bija bumba. Un mēs to izskatām ļoti nopietni," Obama atklāja intervijā KIRO/CBS radiostacijā.

Prezidents paskaidroja, ka ASV izmeklētāji un izlūkdienesti rūpīgi izpētīs notikušo, pirms paziņot galīgos secinājumus. "Bet tas pavisam noteikti ir iespējams, ka uz klāja bija spridzeklis," uzsvēra Obama.

Par terorakta versiju publiski ieminējās Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona birojs. Kamerons solīja savas bažas pārrunāt ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Atbildību par lidmašīnas katastrofu iepriekš uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts".

Taču Ēģiptes Civilās aviācijas ministrija 5. novembrī paziņoja, ka nevienai no izskanējušajām versijām par katastrofas iemesliem, tostarp par sprādzienu, pagaidām nav pierādījumu.

Vēstīts, ka lidsabiedrības "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321" avarēja sestdien ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu. Dzīvību zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Līdz šim ir izskanējušas vairākas versijas par katastrofas iemesliem, kuri vēl tiek izmeklēti.

Katastrofu debesīs virs Ēģiptes Sīnāja pussalas varēja izraisīt neliela bumba, turbīnas izjukšana vai arī noguruma plaisas, atsaucoties uzKrievijas ekspertu vērtējumu, svētdien ziņoja laikraksts "Kommersant".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!