Foto: PantherMedia/Scanpix
Dienvidāfrikas Republikas savas draudzenes slepkavībā apsūdzētā protēžu skrējēja Oskara Pistoriusa vecākais brālis Karls apsūdzēts slepkavībā saistībā ar 2010.gadā notikušu autoavāriju, svētdien vēstīja vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Karls Pistoriuss tiek turēts aizdomās par motociklistes nogalināšanu Johannesburgas pievārtē, vēstīja Dienvidāfrikas plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz viņa advokāta Kenija Oldveidža teikto.

Prāvai pret viņu vajadzēja sākties ceturtdien, tomēr tā tika atlikta uz mēnesi, precīzu sēdes datumu nenosakot.

Pēdējās nedēļas laikā Karls Pistoriuss kopā ar māsu Aimī un tēvu Henki atradās tiesas zālē Pretorijā, lai atbalstītu slaveno protēžu skrējēju.

Oldveidžs tiesā pārstāv arī Oskaru Pistoriusu.

Pretorijas miertiesnesis piektdien apmierināja Oskara Pistoriusa lūgumu atbrīvot viņu pret drošības naudu viena miljona randu (60 tūkstošu latu) apmērā. Pistoriusam būs policijai jānodod sava pase un šaujamieroči, kā arī jāpiesakās policijā pirmdienās un piektdienās. Lai atstātu Pretoriju, apsūdzētajam būs jālūdz policijas atļauja. Viņam arī jāatturas no alkohola un aizliegtu vielu lietošanas.

Pistoriusam atkal jāierodas tiesā 4.jūnijā.

Jau ziņots, ka Pistoriuss otrdien tiesā tika apsūdzēts iepriekš plānotā savas draudzenes modeles Rēvas Stēnkampas slepkavībā, kas notikusi 14.februāra rītā Pistoriusa mājās Pretorijā.

26 gadus vecais Pistoriuss apgalvo, ka kļūdaini noturējis 29 gadus veco Stēnkampu par kramplauzi un tāpēc viņu nošāvis caur aizslēgtām tualetes durvīm. Stēnkampa tika atrasta mirusi 14.februārī Pistoriusa mājoklī ar trim šautām brūcēm galvā, elkonī un gūžā.

Ar Pistoriusu Stēnkampa draudzējās divus mēnešus un mitinājās skrējēja mājā Pretorijas pilsētā.

Pagājušajā vasarā Dienvidāfriku pārstāvošais Pistoriuss kļuva par pirmo sportistu ar amputētām kājām, kurš piedalījies vasaras olimpiskajās spēlēs. Viņš startēja 400 metru un 4x400 metru stafetē. Savukārt paraolimpiskajās spēlēs Pistoriuss kļuva par čempionu 4x400 metru stafetē.

Pistoriuss skrien ar speciāli izgatavotām īpašas oglekļa šķiedras protēzēm. Kājas viņam tika amputētas gada vecumā pēc smagas slimības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!