Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien ASV pilsētu ielās izgājuši tūkstošiem cilvēku, lai kārtējo reizi paustu savu neapmierinātību ar nule kā ievēlēto nākamo ASV prezidentu Donaldu Trampu, vēsta medijs "Associated Press".

Protesti notikuši gan lielpilsētās, gan mazākās pilsētās: Losandželosā, Ņujorkā, Čikāgā, Vorčesterā, Masačūsetsā, Aiovā, Detroitā, Mineapolisā, Kanzasā, Misūri, Vašingtonā un citviet. Lielākoties demonstrācijas aizvadītas mierīgi, taču Indianpolisā, kur protestētāji likumsargu virzienā metuši akmeņus, vieglus ievainojumus guvuši divi policisti. Daži no demonstrantiem arī klieguši "Nogalināt policiju", tādēļ likumsargi arestējuši septiņus protestētājus, kā arī pūļa izkliedēšanai pielietojuši piparu gāzi.

Protestētāji izgājuši ielās arī Oregonas štata Portlendā, kur ceturtdien demonstrācijas pārauga nemieros. Sestdien ielās izgājuši vairāk simti cilvēku un likumsargi veikuši vairākus arestus, jo protestētāji viņu virzienā metuši pudeles un citas lietas, kā arī bloķējuši ielas un dzelzceļa līnijas.

Losandželosas centra ielās demonstrācijā vienojušies aptuveni 8000 cilvēku, savukārt vairāki desmiti Trampa atbalstītāju pulcējušies Holivudas slavas alejā pie nākamā ASV prezidenta zvaigznes, kas īsi pirms vēlēšanām tika sabojāta.

Demonstrācijas apgrūtinājušas satiksmi Maiami un Atlantā, savukārt uz Vašingtonas Kapitolija kāpnēm pulcējušies aptuveni 200 protestētāju.

Jau ziņots, ka sestdien simtiem protestētāju pulcējās Vienības laukuma parkā, Ņujorkā, lai kopā dotos demonstrācijā līdz tā sauktajiem Trampa torņiem Manhetenā – nākamā prezidenta mājvietai. Demonstrantu vidū bijis arī kinorežisors Maikls Mūrs.

Kā vēstīts, kopš Trampa uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās daudzās ASV pilsētās notiek protesti. Lielākoties, tie tiek aizvadīti mierīgi, taču Oregonas štata Portlendā protesti pārauga grautiņos un viens demonstrants tika sašauts.

Viena no galvenajām protestu vietām ir tā sauktie Trampa torņi Ņujorkā, kuros mitinās nākamais ASV prezidents. Piektdien Tramps atkārtoti vērsās pie protestētājiem, izmantojot tviteri. "Priecājos, ka vakardienas nelielajām protestētāju grupām ir tāda degsme pret mūsu lielisko sabiedrību. Mēs visi sanāksim kopā un būsim lepni," teikts viņa tvitera ierakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!