Izraēlas premjers Ariels Šarons pirmdien uzrunā valsts parlamentā apsūdzēja palestīniešu līderi Jasiru Arafatu "terora valdības" radīšanā un kā vadoni "slepkavu bandām", kuras mēģina padzīt izraēliešus. Viņš uzsvēra, ka armija turpinās operācijas palestīniešu teritorijās.
"Arafats savā pārziņā esošajās teritorijās ir nodibinājis terora valdību," sacīja Šarons. Viņa runa tika pārraidīta Izraēlas televīzijā, un bija vērojams, kā Kneseta arābu deputāti mēģina iebilst premjeram, taču ebreju deputāti viņus apklusina.

Šarons atsaucās uz dokumentiem, kuri, pēc viņa vārdiem, pierāda Arafata saistību ar palestīniešu teroristu pašnāvnieku uzbrukumiem Izraēlai pēdējo 18 mēnešu laikā, kopš ilgst palestīniešu sacelšanās. "Slepkavu bandām ir līderis, un viņu mērķis ir padzīt mūs no šejienes [Izraēlas teritorijas]. Cilvēks, kurš viņus [teroristus] sūta, ir palestīniešu pašpārvaldes galva Jasirs Arafats," uzsvēra Izraēlas premjers.

Šarons norādīja, ka armija turpinās akcijas Jordānas upes rietumkrasta teritorijās, "kamēr sasniegs savus mērķus", taču centīsies to izdarīt, cik vien ātri iespējams. Pēc "teroristu infrastruktūras" iznīcināšanas Izraēlas armija atgriezīsies pie buferzonas, kur tā sāka uzbrukumu pirms 11 dienām.

Šarons ne ar vārdu nepieminēja ANO Drošības padomes un ASV prezidenta Džordža Buša prasības izraēliešu armijai pārtraukt okupāciju.

Runājot par situāciju Kristus dzimšanas baznīcā Betlēmē, Izraēlas valdības vadītājs aicināja pasauli vērsties pie palestīniešu kaujiniekiem, kas iebarikādējušies baznīcā, ar aicinājumu padoties. Viņš uzsvēra, ka Izraēla negrasās uzbrukt baznīcai, kas to apgānītu, bet saglabās aplenkumu, lai tie, kas tajā paslēpušies, "neizbēgtu no soda".

Lēš, ka Kristus dzimšanas baznīcā atrodas līdz 200 palestīniešu kaujinieku, no kuriem vismaz daļa ir bruņoti. Baznīcas kompleksā uzturas arī ap 50 kristiešu garīdznieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!