Foto: AFP/Scanpix

Ārlietu ministrija (ĀM) brīdinājusi ceļotājus, atgādinot, ka ASV austrumkrastā, 11 štatos izsludināta ārkārtas situācija intensīva sniega un puteņa dēļ, informēja ĀM.

Ārkārtas situāciju gadījumā ĀM aicina nekavējoties sazināties ar tās Konsulārā departamenta diennakts dežurantu, zvanot uz tālruņa numuru +371 26 33 77 11 vai rakstot e-pastu uz adresi palidziba@mfa.gov.lv.

Tāpat ĀM stingri iesaka jebkuram, kurš dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā.

Pašreiz putenis skāris apmēram 20 austrumkrasta štatus. Paredzams, ka snigšana turpināsies līdz 24. janvāra agram rītam. Laikapstākļu dēļ ir atcelti avioreisi sniega skartajos štatos, pārtraukta sabiedriskā transporta kustība, slēgti veikali, skolas un citas publiskas iestādes.

Cilvēki ir brīdināti nepamest savas mājas un trauksmes gadījumā zvanīt uz ārkārtas palīdzības numuru 911. Elektrības padeves traucējumu gadījumā aicinām nekavējoties doties uz tuvākajām patversmēm vai viesnīcām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!