Tūkstošiem opozīcijas atbalstītāju trešdien bija ierīkojuši nometni Armēnijas galvaspilsētā pirms plānotā masu mītiņa, lai protestētu pret pagājušās nedēļas prezidenta vēlēšanu rezultātiem.
Protestētāji aicina varasiestādes anulēt 19. februāra vēlēšanu rezultātus, kas liecina, ka premjerministrs Seržs Sarkisjans ir uzvarējis opozīcijas kandidātu Levonu Terpetrosjanu, taču ir aizdomas par krāpšanu.

Trešdien protesti turpinājās jau astoto dienu pēc kārtas, un aktīvisti dienas otrajā pusē plāno rīkot plašu mītiņu. Otrdien Erevānas ielās izgāja tūkstošiem cilvēku - daudz vairāk nekā iepriekšējās dienās.

Vairāki tūkstoši opozīcijas atbalstītāju pavadīja nakti Erevānas centrā ierīkotajā protesta nometnē Brīvības laukumā. Aktīvisti gulēja teltīs ar rajonu nosaukumiem, no kuriem viņi ieradušies, vai sēdēja ap ugunskuriem un runāja. Daži gulēja tuvumā novietotajās automašīnās.

Varasiestādes nav sankcionējušas protestus, un prezidents Roberts Kočarjans, kurš vēlēšanās atbalstīja Sarkisjanu, brīdinājis, ka valdība sāk zaudēt pacietību.

Bijušā Armēnijas prezidenta Terpetrosjana priekšvēlēšanu kampaņas pamatā bija cīņa pret korupciju, un viņš apsūdz vēlēšanu organizētājus plašā krāpšanā. Viņš pagaidām noraida Sarkisjana otrdien izteikto piedāvājumu risināt sarunas par iespēju noslēgt koalīcijas vienošanos ar opozīciju.

Eiropas Padome un Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) aicina uz savaldīšanos. EDSO novērotāji iepriekš tika paziņojuši, ka vēlēšanas lielākoties atbildušas starptautiskajiem standartiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!