Foto: AFP/Scanpix/LETA

Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans, kurš pie varas nāca ar solījumiem sakaut korupciju, jūnijā ar slepenu rīkojumu ievērojami palielinājis algas savas valdības ministriem un to vietniekiem, atsaucoties uz vietējo mediju "Hetq", ziņo raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.

Valdība medijam apstiprināja šo informāciju, bet opozīcija par šādu premjera rīcību paudusi neizpratni un šaubas par šī soļa likumību.

Pats Pašinjans trešdien parlamentā paskaidroja, ka algas paceltas uz parlamenta apstiprinātā 2019. gada budžeta prēmiju fonda rēķina. Savukārt kritiku par to, kāpēc rīkojums marķēts kā slepens, Pašinjans noraidīja.

Viņš paskaidroja, ka visi ministri katru gadu iesniedz ienākumu deklarācijas un gada beigās katrs interesents varēs izdalīt ministra gada ienākumus ar 12 un uzzināt mēnešalgas apmēru.

Savukārt dokuments sagatavots ar atzīmi "slepens" tikai "inerces pēc" – tā iepriekšējā valdībā pieņemti visi dokumenti par atalgojumu un šī procedūra saglabāta.

Armēnijas ministru algas palielinātas līdz 3,1 tūkstotim dolāru mēnesī, bet ministru vietniekiem līdz 2,2 tūkstošiem dolāru.

Pašinjans pie varas Armēnijā nāca pēc tautas protestu viļņa 2018. gada maijā. Viņš solīja iznīcināt korupciju un atgriezt valsti uz demokrātiskas attīstības ceļa.

Trīs mēnešus pēc stāšanās premjera amatā, Pašinjans paziņoja, ka Armēnijā vairs nav korupcijas un ka valdībā vairs nav neviena augsta amata korumpanta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!