Armēnijas galvaspilsētā Erevānā pirmdienas vakarā noticis sprādziens pasažieru autobusā, nogalinot divus pasažierus un ievainojot vēl septiņus, otrdien paziņoja Armēnijas Izmeklēšanas komiteja.

Sprādziena brīdī autobusā atradās tā vadītājs un deviņi pasažieri. Divi pasažieri gāja bojā notikuma vietā. Seši pasažieri tika hospitalizēti, un vēl vienam tika sniegta medicīniskā palīdzība bez hospitalizācijas.

Viens bojāgājušais bija Armēnijas pilsonis, bet otra bojāgājušā personība vēl tiek noskaidrota.

Varasiestādes jau noskaidrojušas aizdomās par sprādziena sarīkošanu turētā cilvēka personību, vēsta ziņu aģentūra "Armenpress".

Likumsargi noskaidrojuši, ka sprādziena vietā atrastā SIM karte pieder kādam bijušajam cietumniekam. Viņa dzīvoklī uzieta sprāgstviela TNT un detonatori.

Arī nozieguma vietā uzietas TNT paliekas, atsaucoties uz Izmeklēšanas komiteju, vēsta "Armenpress".

Likumsargi uzskata, ka aizdomās turētais uzspridzinājis autobusu, lai nogalinātu radiniekus, ar kuriem viņam izraisījies konflikts.

"Ir noteikta tiesu sprādzientehniskā ekspertīze, bioloģiskā, ķīmiskā un medicīniskā ekspertīze. Ir izstrādātas darba versijas, kuru pārbaudei tiek īstenoti nepieciešamie izmeklēšanas pasākumi," savā "Facebook" lapā informēja Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētāja padomniece Sona Truzjana.

Sprādziens notika, kad autobuss brauca pa Alabjana ielu sešu kilometru attālumā no pilsētas centra, paziņoja Armēnijas policijas priekšnieka padomnieks Nareks Maljans.

Policija provizoriski paziņoja, ka autobusā eksplodējis fugasa spridzeklis, kas var būt bijis palikts zem kāda sēdekļa vai atradies pie kāda pasažiera.

Sprādziens notika dienu pēc tam, kad Armēnijā notika piemiņas pasākumi saistībā ar armēņu genocīda 101.gadskārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!