Armēnijas Konstitucionālā tiesa (AKT) sākusi izskatīt sūdzību par nesen notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu anulēšanu, ziņo "Novosti-Armenija".
Ar sūdzībām AKT vērsušies prezidenta kandidāti Levons Terpetrosjans (bijušais Armēnijas prezidents) un Tigrans Karapetjans (Armēnijas Tautas partijas līderis). Kā atbildētājiem nāksies uzstāties veselai virknei valsts struktūru: Centrālajai vēlēšanu komitejai, Ģenerālprokuratūrai, policijai, kā arī Nacionālajai Televīzijas un radiotranslācijas komisijai.

Kā jau ziņots, jau vairākas dienas tūkstošiem opozīcijas atbalstītāju pulcējas Armēnijas galvaspilsētas Erevānas centrā, lai protestētu pret vēlēšanu rezultātiem, kas, pēc viņu domām, tikuši viltoti. Protesta akcijas jau prasījušas astoņu cilvēku dzīvības.

Kā trešā puse lietā iesaistīts arī prezidenta vēlēšanās uzvarējušais Seržs Sarkisjans, kurš pats vērsies AKT ar šādu lūgumu.

Prasību par oficiālo vēlēšanu rezultātu anulēšanu Karapetjans un Terpetrosjans iesnieguši 27. un 29. februārī, un saskaņā ar Armēnijas likumdošanu AKT lēmums šajā jautājumā jāpieņem desmit dienu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!