Foto: AP/Scanpix/LETA

Armēnijas pirmais prezidents Levons Ters-Petrosians aicinājis no amata atkāpties premjeru Nikolu Pašinjanu, ziņo "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Eksprezidents norādīja, ka Pašinianam vajadzētu brīvprātīgi atkāpties, parlamentam vajadzētu viņam piešķirt "juridiskas imunitātes garantijas" un ka premjeram vismaz uz laiku jāpamet valsts.

Pēc Tera-Petrosiana domām, ja šādi soļi tiktu sperti, premjerministra amatu uz laiku vajadzētu ieņemt bezpartejiskam premjera vietniekam, kuram jābūt neitrālam ārkārtas parlamenta vēlēšanu organizēšanas procesā.

Pašinjans saņēmis kritiku par miera vienošanos, kuru viņš parakstīja, lai noslēgtu militāro konfliktu Kalnu Karabahā. Šīs vienošanās ietvaros Pašinjans atdeva kontroli pār daļu Kalnu Karabahas reģiona, kā arī atsevišķiem apgabaliem ap to. Pēc vienošanās parakstīšanas Armēnijā notikuši protesti.

Pašinjans ir aizstāvējis miera līgumu kā sāpīgu, bet nepieciešamu soli, lai Azerbaidžāna neiegūtu kontroli pār visu Kalnu Karabahas reģionu.

Pašinians, kura partijai “Mans solis” ir vairākums parlamentā, ir atteicies atkāpties no amata, bet ir devis mājienu, ka piekristu priekšlaicīgu parlamenta vēlēšanu organizēšanai noteiktos apstākļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!