ASV spēki pirmo reizi 17 dienas ilgušās militārās kampaņas laikā iegājuši Irākas galvaspilsētā Bagdādē, sestdien paziņoja ASV bruņoto spēku pārstāvis.
"Mēs zinām, ka mūsu karavīri ir Bagdādes pilsētā, mēs esam nokļuvuši līdz pašam vidum. Pa nakti mums bijušas dažas fragmentāras sadursmes, un mēs turpinām virzīties tieši uz pilsētas centru," televīzijas kanālam MSNBC teica kapteinis Frenks Torps.

"Jūras kājnieku ātrās reaģēšanas spēku karavīri un 5. korpuss turpina cīnīties ar ienaidnieku. Mēs izmantojam izdevību virzīties uz priekšu," norādīja kapteinis Torps. Irākas amatpersonas ziņu par ASV vadītās koalīcijas spēku ienākšanu Bagdādē vēl nav komentējušas.

Televīzijas sabiedrība CNN jau ziņoja, ka ASV karavīri un bruņutehnika sestdien no rīta sasnieguši Bagdādes centru, kur saskārušies ar spēcīgu Irākas armijas pretestību - uz koalīcijas spēkiem raidītas granātas un horizontāli izšauti pretgaisa aizsardzības lādiņi.

"Šobrīd 2. brigādes 3. kājnieku divīzijas - tanku bataljona - elementi iebrauc pašā Bagdādes centrā. Viņi iegājuši dziļi pilsētas teritorijā," tiešraidē no Bagdādes priekšpilsētas ziņoja CNN korespondents Volters Rodžerss. "Viņi sastopas ar pretestību... dažkārt spēcīgu pretestību," atsaucoties uz ASV militārpersonu teikto, informēja korespondents.

Iebrukums Bagdādē sācies pēc tam, kad ASV militārpersonas paziņoja, ka ieņemta Bagdādes starptautiskā lidosta, kas atrodas tikai 20 kilometru attālumā no Irākas galvaspilsētas centra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!