Foto: AP/Scanpix
Ukrainas valdības bruņotie spēki Slovjanskas apvidū, Doņeckas apgabalā, izvērsuši uzbrukumu pret separātistu bandām, otrdien pavēstīja Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs.

Ukrainas valdības spēku vienības Semenovkas apvidū, netālu no Kramatorskas, iznīcinājušas separātistu kontrolpunktus un inženierbūves.

Valdības spēki turpina uzbrukumu Kramatorskas virzienā. Jaunākajiem bruņutransportieriem vairākkārt trāpījuši no granātmetējiem izšauti šāviņi, tomēr to bruņas triecienus izturējušas.

Šodien Slovjanskas pievārtē atsākusies pretterorisma operācijas aktīvā fāze, vēsta ziņu aģentūra "Ukrinform".

Avakovs lūdza Slovjanskas, Kramatorskas un Krasnijļimanas iedzīvotājus bez liekas vajadzības nepamest mājas.

Tīmekļa izdevums "Vesti" ziņoja, ka sīvas kaujas separātistu un valdības spēku starpā izvērsušās Caricinas ciemata rajonā, Slovjanskas pievārtē.

Separātisti uzbrukuši Ukrainas armijas tehnikas kolonnai, kas virzījusies no Izjumas uz Slovjansku. Izraisījusies sadursme, kurā kritis viens ukraiņu karavīrs, sociālajā tīklā "Facebook" pavēstījis organizācijas "Informatīvā pretošanās" vadītājs Dmitro Timčuks.

"Sadursmes gaitā uzbrukums tika atsists. Drošības spēku rindās ir viens kritušais, 13 ievainoti," ziņo Timčuks.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!