Foto: Kadrs no video

Pazīstamais amerikāņu kinoaktieris Arnolds Švarcenegers videoierakstā izteicis atbalstu Ukrainas demonstrantiem, kuri "cīnās par demokrātiju".

"Gribu, lai Ukrainas tauta zina - es no visas sirds novēlu viņiem panākumus nevardarbīgajā cīņā par brīvību un demokrātiju," savā video uzrunā saka bijušais Kalifornijas gubernators.

Šīs nedēļas sākumā Švarcenegers pauda atbalstu demonstrantiem un viņu līderim, bijušajam bokserim Vitālijam Kļičko "Twitter" sociālajā tīklā . "Sūtu labākos novēlējumus savam draugam Vitālijam Kļičko un visiem Ukrainas pilsoņiem cīņā par demokrātiju," bija teikts Švarcenegera "Twitter" ierakstā.

Švarcenegers nav pirmais Holividas aktieris, kas izsaka atbalstu Ukrainas demonstrantiem. Vēl pagājušogad, kad notikumi Ukrainā tikai sāka attīstīties, video uzrunu viņiem veltīja Džordžs Klūnijs.

Kā zināms, Ukrainā notiek plaši pret valdību vērti protesti un nemieri. Protestu epicentrs ir Kijeva, bet ceturtdien sākā pienākt ziņas par iedzīvotāju ieņemtām administratīvajām ēkām arī reģionos. Vardarbīgas protestētāju un demonstrantu sadursmes kopš 19. janvāra notiek Gruševska ielā Kijevā - netālu no galvenās demonstrantu pulcēšanās vietas Neatkarības laukumā.

Novembra beigās Viļņā notikušajā Austrumu partnerības samitā Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs neparakstīja asociācijas līgumu ar ES, un kopš tā brīža Kijevā norisinās opozīcijas protesta akcijas. Tās pārvērtās spēcīgā pret esošo varu vērstā kustībā pēc tam, kad milicija centās demonstrantus ar spēku izdzenāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!