Foto: AFP/Scanpix

Kopš bruņotā konflikta sākuma Sīrijā režīma armija, policija un specvienības ir zaudējušas vismaz 8000 karavīru, paziņojis Damaskas centrālās militārās slimnīcas galvenais ārsts. Par to vēsta aģentūra "France Presse".

Ārsts, kurš vienlaicīgi ir arī ģenerālis, nevēlējās, lai aģentūra publiskotu viņa vārdu.

"Ik dienu pie mums nonāk 15 –20 nogalinātu karavīru un drošības dienestu darbinieku ķermeņi. Turklāt ar šī gada sākumu to skaits ievērojami pieaudzis," pastāstīja slimnīcas ārsts.

Tikai trešdien vien uz slimnīcas morgu esot atvesti 47 nogalinātu karavīru un virsnieku līķi. Bet jūlija beigās, kad ritēja smagas kaujas Damaskā, šis skaits trīs dienas pēc kārtas pārsniedzis simtu, atklāja ārsts.

Mediķis paskaidroja, ka 70 % visu kritušo militāristu nonāk tieši viņa vadītajā slimnīcā, bet atlikušie 30 % mazajās slimnīcās dažādās Sīrijas provincēs.

Aptuveni 60 % bojāgājušo ir miruši no šautiem ievainojumiem, 35 % ir cietuši sprādzienos, bet piecos procentos gadījumu karavīri ir sadurti vai tiem nogrieztas galvas.

Ārsts nenosauca precīzu ievainot skaitu, vien norādījis, ka to ir "nedaudz vairāk".

Saskaņā ar cilvēktiesību aktīvistu ziņām konflikta laikā nogalināti aptuveni 6500 karavīru un drošības spēku darbinieku, bet kopējais bojāgājušo skaits valstī kopš 2011. gada marta ir vairāk nekā 25 000.

Sīrijā jau kopš pagājušā gada marta turpinās sacelšanās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas izvērtusies plašā vardarbībā starp nemierniekiem un valdības spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!