Ārvalstniekiem, kas ielido Vašingtonas Dalesa lidostā, turpmāk tiks noņemti visu desmit pirkstu nospiedumi līdzšinējo divu pirkstu nospiedumu vietā, jo no pirmdienas tur ieviesti jaunie drošības pasākumi, kas vērsti uz vispārējās drošības sistēmas nostiprināšanu.
"Šī sistēma garantē lielāku drošību ikvienam," preses konferencē lidostā paziņoja ASV iekšzemes drošības ministrs Maikls Čertofs.

Lielākajai daļai ārvalstnieku vecumā no 14 līdz 79 gadiem, ierodoties Amerikas Savienotajās Valstīs vai tikai pieprasot ASV vīzu, jau kopš 2004.gada tiek noņemti divu pirkstu nospiedumi, ko pievieno digitālajai fotogrāfijai.

Šie dati tiek salīdzināti ar ASV uzraudzīto personu - noziedznieku, zināmo vai varbūtējo teroristu un ASV imigrācijas likumdošanas pārkāpēju - sarakstiem un pieejamajiem pirkstu nospiedumiem.

Pieprasot visu desmit pirkstu nospiedumus, Iekšzemes drošības ministrija cer palielināt drošību un radīt iespēju precīzāk salīdzināt šos nospiedumus ar Federālā Izmeklēšanas biroja, pašas Iekšzemes drošības ministrijas, Pentagona un citu valdības iestāžu rīcībā esošajiem "zināmu un nezināmu teroristu pirkstu nospiedumiem visā pasaulē," norādīts ministrijas paziņojumā.

"Biometriskie dati atklāj stāstus, ko teroristi vēlētos slēpt, un liek viņiem padomāt, vai viņi nav atstājuši pirkstu nospiedumus," skaidrojis Čertofs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!