Liela daļa Sīrijas reiz ekonomiski spēcīgo pilsētu šobrīd ir pārvērstas drupās un jau piecus gadus notiekošais pilsoņu karš paņēmis vismaz 290 000 cilvēku dzīvības, bet vēl miljoni valsti pametuši. Tikmēr karā gandrīz neskarts ir Latākijas reģions pie Vidusjūras, kurp interesentus patlaban aicina doties Sīrijas Tūrisma ministrija.

Reiz tūristu iecienītās senās Alepo un Homsas ielas patlaban ir sagrautas Sīrijas armijas, opozīcijas un islāmistu grupējumu savstarpējās kaujās. Tikmēr Sīrijas valdošās minoritātes - alavītu - apdzīvotās Latākijas administratīvais centrs Tartūsa ir smago ieroču šāvienu neskarts. Tas licis Sīrijas Tūrisma ministrijai nākt klajā ar ideju to reklamēt kā burvīgu atpūtas vietu.

Deju mūzikas pavadījumā reklāmas rullītī redzama neliela pludmales daļa un atpūtnieki, kurus nesatrauc, ka aktīva frontes līnija ir nepilnu 50 kilometru attālumā, bet tajā pašā atrodas lielākā Krievijas Jūras spēku bāze ārpus Krievijas un Krimas.

Interesanti, ka tūristu piesaistei kara laikā Sīrijas valdība Tartūsā jau izbūvējusi lielu iepirkšanās centru un investējusi dažādos tūrisma objektos.

Būdams Basara al Asada pārstāvošo alavītu centrs, Tartūsa karā nav pieredzējusi bombardēšanu. Tomēr pilnībā no kara šausmām tās iedzīvotājiem nav izdevies izvairīties - tajā regulāri notiek bumbu sprādzieni. Pēdējie notika pirmdien, un tajos bojāgājušo skaits tiek lēsts vismaz 40.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!