Foto: Reuters/Scanpix

Valdībai ir nepieciešams vairāk laika, lai "uzvarētu kauju" ar nemiernieku spēkiem, paziņojis Sīrijas prezidents Bašars al Asads. Par to vēsta raidsabiedrība BBC.

"Ir noteikti vajadzīgs laiks, lai nokļūtu līdz izšķirošām beigām. Bet es varu visu apkopot vienā teikumā: mēs virzāmies uz priekšu," Asads pastāstījis intervijā valdību atbalstošajam televīzijas kanālam "Al Dunya".

"Situācija uz vietas tagad ir kļuvusi labāka, bet noslēgums vēl nav klāt. Tam vajadzīgs kāds laiks," norādīja Asads, uzsverot, ka Sīrijas valdība cīnās "gan reģionālā, gan starptautiskā kaujā".

Savukārt augsta ranga amatpersonu un militāristu dezertēšanu Asads raksturojis kā "attīrīšanos" no cilvēkiem, kuriem pietrūkst patriotisma, vēsta BBC.

Sīrijā jau kopš pagājušā gada marta turpinās sacelšanās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas izvērtusies plašā vardarbībā starp nemierniekiem un valdības spēkiem. Atbilstoši nevalstiskās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 23 tūkstoši cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!