Foto: EPA/LETA

Interneta vietnes "WikiLeaks" dibinātāja Džuliana Asanža māte ieradusies Ekvadoras galvaspilsētā Kito, lai personīgi lūgtu šīs valsts varas iestādes sniegt politisku patvērumu viņas dēlam, vēsta ārvalstu mediji.

Vietējie mediji vēsta, ka Kristīna Asanža plānojusi tikties ar valsts vadošajām personām pirmdien, 30.jūlijā.

Māte 41 gadus vecajam Asanžam, kurš jau vairāk nekā mēnesi uzturas Ekvadoras vēstniecībā Londonā, pēc ierašanās Ekvadorā paziņojusi - viņa nešaubas par to, ka "prezidents [Rafaels Korrea] un viņa Ministru kabinets pieņems vienīgo pareizo lēmumu". Sieviete tāpat izteica pateicību Ekvadoras varas iestādēm un valsts vēstniecības Lielbritānijā darbiniekiem par palīdzību, kas sniegta viņas dēlam.

"Ja Džūlianu nodos ASV, tur viņu gaida vai nu nāves spriedums vai arī ilgs cietumsods," sacījusi Asanža.

Iepriekš ziņots, ka Ekvadoras varas iestādes pēc Olimpisko spēļu noslēguma - 12.augusta solījušas pieņemt lēmumu par politiska patvēruma sniegšanu 41 gadu vecajam austrālietim. Valsts prezidents atzinis, ka Asanža gadījums ir "ļoti nopietns un prasa rūpīgu iedziļināšanos". Šajā procesā jāņem vērā gan Asanža un viņa advokātu argumenti, gan arī Lielbritānijas, ASV un Zviedrijas pozīcija.

Stokholma prasa izdot Asanžu, lai nopratinātu viņu saistībā ar divu sieviešu apsūdzībām seksuāla rakstura noziegumos. Ja Ekvadora atteiks patvērumu Asanžam, tad viņam būs jāpamet valsts vēstniecība Londonā pēc kā viņu arestēs. Tālāk "WikiLeaks" dibinātāju nodotu Zviedrijai, ņemot vērā, ka Lielbritānijas tiesās viņš ir izsmēlis visas lēmumu apstrīdēšanas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!