Foto: AP/Scanpix

Vietnes "Wikileaks" dibinātājs Džūljens Asanžs nākamnedēļ beidzot tiks nopratināts saistībā ar aizdomām izvarošanā, pirmdien paziņojusi Zviedrijas prokuratūra.

Asanžu nopratinās Ekvadoras prokurors, kurš ieradīsies Ekvadoras vēstniecībā Londonā. "Ekvadora ir atbalstījusi Zviedrijas lūgumu pēc tiesiskās palīdzības krimināllietās, un nopratināšanu veiks Ekvadoras prokurors," teikts Zviedrijas prokuratūras paziņojumā.

Nopratināšanu plānots veikt 14. novembrī, un tajā klāt būs arī Zviedrijas prokuratūras pārstāve un Zviedrijas policijas inspektors. "Tiks paņemts arī DNS paraugs, pieņemot, ka Džūljens Asanžs tam piekritīs," norādīts paziņojumā.

Asanžs vairāk nekā četrus gadus pavadījis Ekvadoras vēstniecībā Londonā, cenšoties izvairīties no izdošanas Zviedrijai, kur viņš tiek turēts aizdomās par izvarošanu. Ekvadora piešķīrusi Asanžam politisko patvērumu.

45 gadus vecais Austrālijas pilsonis atteicies doties uz Zviedriju, šo lēmumu pamatojot ar bažām, ka Zviedrija viņu izdos ASV, kur viņu varētu tiesāt par simtiem tūkstošu slepenu ASV diplomātiskās un militārās sarakstes dokumentu publiskošanu 2010. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!