Foto: Reuters/Scanpix

Sadursmēs piektdien Burundi galvaspilsētā Bužumburā gājuši bojā 87 cilvēki, tostarp četri policisti un četri karavīri, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Sadursmēs tika nogalināti 79 uzbrucēji, ziņu aģentūrai "Reuters" norādījis armijas pārstāvis. Savukārt brīdī, kad sadursmju laikā bruņoti vīri uzbruka trīs militāriem objektiem, 45 uzbrucēji tika notverti.

Kā vēsta raidsabiedrība BBC, liela daļa bojāgājušo atrasti tikai sestdien.

Vietējie iedzīvotāji pauduši neapmierinātību, ka policijas darbinieki gājuši no mājas uz māju un nogalinājuši jaunus vīriešus. Tikmēr policijas pārstāvis ziņu aģentūrai "Reuters" skaidrojis, ka tie nav "netieši upuri". Nogalinātie jaunie vīrieši bijuši iesaistīti valdības gāšanā, uzskata policija.

Kā raksta raidsabiedrība BBC, piektdienas sadursmes ir vienas no asiņainākajām līdz šim.

Vēstīts, ka situācija Burundi, kas pirms desmit gadiem izkļuva no 12 gadus ilga pilsoņu kara, aprīli sāka kļūt haotiska, kad prezidenta Pjēra Nkurunzizas paziņojums par trešo prezidentūras termiņu izraisīja mēnešiem ilgus protestus Bužumburā un neizdevušos valsts apvērsmu.

Pilsoniskās sabiedrības grupas apgalvo, ka kopš tā laika nogalināti vairāk nekā 240 cilvēki.

Nkurunziza aprīlī uzvarēja prezidenta vēlēšanās, kuras starptautiskie novērotāji neatzina par demokrātiskām.

Reģionālie centieni mazināt Burundi krīzi līdz šim nav bijuši veiksmīgi. Valstī regulāri notiek sadursmes starp Nkurunzizas atbalstītājiem un opozicionāriem, norāda BBC.

Burundi ir otrā nabadzīgākā valsts pasaulē, valstī dzīvo vairāk nekā 10 miljoni iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!