Foto: DELFI

Bēdīgi slavenās sociālās platformas "ask.fm" radītāji pēc tam, kad Lielbritāniju un Īriju pāršalca sašutums par tīklu lietojušo pusaudžu pašnāvībām, paziņojuši, ka padarīs vietni lietotājiem drošāku, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Tīkla veidotāji paziņojuši, ka turpmāk izskatīs visus ziņojumus 24 stundu laikā, padarīs ziņojuma pogu redzamāku un par aizvainošanu un uzmākšanos lietotāji varēs paziņot tam speciāli izveidotā kategorijā. Solīts, ka tiks popularizēta iespēja atteikties no anonīmiem jautātājiem, kā arī tiks ierobežota nereģistrētu lietotāju pieeja saturam. Vairākas no jaunajām izmaiņām būs pieejams jau septembrī.

Par šo "ask.fm" paziņojumu gandarījumu paudušas bērnu tiesību aizsardzības organizācijas, tomēr tās norāda, ka joprojām ir neatbildēti jautājumi.

"Izšķiroša būs moderatoru rīcība, šo cilvēku ātrums, reaģējot uz ziņojumiem no lietotājiem," pēc šī portāla paziņojuma sacījis Lielbritānijas organizācijas "Par bērnu drošību internetā" pārstāvis Džons Karrs. Taču viņš uzsvēris, ka "ask.fm" ir uz pareizā ceļa.

Jau vēstīts, ka kāda pusaudze Lielbritānijā izdarījusi pašnāvību pēc sarakstes bēdīgi slavenajā sociālajā platformā "ask.fm", kuru jau iepriekš vainoja pusaudžu pašnāvībās. 14 gadus vecā Hanna atrasta mirusi savā guļamistabā pēc tam, kad interneta vietnē viņa anonīmi terorizēta, saukta par neglīteni un mudināta izskata dēļ izdarīt pašnāvību.

Iepriekš rakstīts par gadījumiem, kad divas pusaudzes Īrijā izdarīja pašnāvību pēc komunikācijas "ask.fm". Divu meiteņu pašnāvības gadījumi pēc pazemošanas sociālo komunikāciju vietnē izraisījuši plašas diskusijas Īrijas sabiedrībā, kur izskanējuši arī aicinājumi no Īrijas bloķēt pieeju "ask.fm".

Arī Īrijas bērnu un jaunatnes lietu ministre Frānsisa Ficdžeralda iepriekš vērsās ES un Latvijā, paužot bažas par kiberhuligānismu sociālo komunikāciju vietnēs.

Pēc pusaudzes pašnāvības pat Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons izteicās negatīvi par interneta vietni, bet britu sabiedrība aicināja to slēgt.

Portālu "ask.fm" radīja piecu jauniešu komanda no Latvijas - Oskars Liepiņš, Marks Terebins, Iļja Terebins, Valērijs Vešņakovs un Klāvs Sinka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!