Astoņus gadus vecs zēns Jaunzēlandē pirmdien atklāja uguni uz savu skolu Danīdinas pilsētā, gandrīz trāpot skolotājai, tad nolika ieroci un devās uz mācību stundu.
Vecāki un skolēni meklēja patvērumu, kad zēns raidīja sešus vai septiņus šāvienus ar 22.kalibra šauteni no savas mājas, kas atrodas netālu no skolas, neilgi pirms stundu sākuma pulksten deviņos no rīta (22.00 svētdien pēc Latvijas laika).

Policija informēja, ka zēns šāvis no guļamistabas loga apmēram 120 metru attālumā no skolas, kad vecāki veda bērnus uz skolu un kad tur ieradās skolotāji. Zēns vispirms izšāvis logu un tad sācis mērķēt uz skolu, izšaujot vienu zalvi cauri sienai netālu no skolotājas, kura zvanīja pa telefonu. Vietējais policists atzina, ka tikai laimīgas nejaušības dēļ neviens nav ievainots vai pat nogalināts.

Incidents notika, kad zēna māte uz apmēram 10 minūtēm bija izgājusi no mājas. Policija neizpauda, kam piederēja ierocis, bet sacīja, ka zēna māte to vēlāk nodevusi policijai. Skolai nodarītie zaudējumi būs jāsedz zēna ģimenei.

Šautene bija jāpielādē pirms katra šāviena. Kad ģimene bija aizbraukusi Ziemassvētku brīvdienās, zēnam bija parādīts, kā šis ierocis tiek lietots un kādi drošības pasākumi jāievēro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!