Foto: AFP/Scanpix/LETA

2. februārī Ukrainas Zaporižjas apgabala Novobohdanivkas ciemā iznīcināta naftas bāze, kuras teritorijā okupanti bija izvietojuši militāro tehniku un karavīrus, atsaucoties uz netālu esošās Melitopoles mēra Ivana Fjodorova paziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Protams, degvielas tajā naftas bāzē nebija, jo krievi jau sen to bija nozaguši, taču viņi tur glabā tehniku un personālsastāvu," teica mērs.

Sprādzienu rezultātā simtiem okupantu karavīru ir ievainoti. Saskaņā ar Fjodorova teikto uz kādā iestādē ierīkotu kara hospitāli no naftas bāzes ievainotie nogādāti ar astoņām kravas automašīnām "Kamaz".

"Tas nozīmē simtiem ievainoto, kurus viņi vairumā atveduši [no naftas bāzes]," secina amatpersona.

Par spīti lielajiem zaudējumiem Krievija karavīru skaitu nemitīgi papildina, viņš atzīmē. Piemēram, Melitopoles rajona Mihailovkas ciemā aizvakar redzēts aptuveni pusotra tūkstoša vagneriešu pievedums, viņš skaidro.

Februāra sākumā okupētajā Melitopolē jau izcēlās ugunsgrēks rūpnīcā, kurā okupanti izvietojuši savu militāro bāzi. Savukārt pēc kāda sprādziena munīcijas noliktavā okupantu kara hospitāļi esot pārpildīti un ievainotos karavīrus vedot arī uz Melitopoles pilsētas slimnīcu, stāstīja mērs.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!