Astoņi britu karavīri ir nosūtīti no Norvēģijas uz dzimteni par to, ka viņi kādā bārā izģērbušies kaili un apčurājuši cits citu, otrdien apstiprināja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.
"Tas tiek uztverts ļoti nopietni. Mēs varam apstiprināt, ka Norvēģijas policija aizturējusi astoņus karavīrus no 59. Karaliskā inženieru desanta pulka par nepiedienīgu uzvedību," paziņoja Aizsardzības ministrijas preses sekretārs.

"Visi astoņi karavīri pēc naudassoda samaksāšanas tika atbrīvoti. Karavīri uzturējās Norvēģijā, lai piedalītos manevros, un tagad ir atgriezušies Lielbritānijā. Vienība apsvērs iekšēja disciplināra soda noteikšanu karavīriem, ņemot vērā šo incidentu," sacīja preses sekretārs.

Laikraksts "Daily Mail", atsaucoties uz Norvēģijas medijiem, otrdien ziņoja, ka incidents noticis 27. februārī bārā "Sfinx" Harstadas pilsētā. Vietējā policija tajā pašā vakarā aizturēja šos karavīrus.

"Viņi bija piedzērušies un bārā radīja nekārtības, bet mēs jau esam apguvuši, kā tikt galā ar šādiem britu karavīriem," sacīja Harstadas policijas pārstāvis Gairs Pedersons, kura teikto citēja "Daily Mail".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!