Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas dienvidu pilsētā Astrahaņā noticis uzbrukums raidsabiedrības BBC Maskavas biroja filmēšanas grupai, atsaucoties uz korespondentu Stīvu Rozenbergu, ceturtdien ziņo ietekmīgais medijs.

Žurnālisti Astrahaņā ieradušies, lai veidotu materiālu, analizējot izskanējušas ziņas par Krievijas karavīru bojāeju Ukrainas pierobežā.

Žurnālistiem, kad tie no kafejnīcas gājuši uz automašīnu, uzbrukuši trīs agresīvi vīrieši. Uzbrucēji piekāva operatoru un atņēma kameru, stāsta Rozenbergs. Kamēr žurnālisti četras stundas snieguši liecības policijā, kāds iekļuvis viņu automašīnā un izdzēsis nofilmēto materiālu no atmiņas kartes.

Pašlaik žurnālisti jau esot Maskavā un drošībā.

Šī nav pirmā reize, kad noticis uzbrukums žurnālistiem, kuri pievēršas tēmai par Krievijas karavīriem Ukrainā. Augustā nezināmas personas uzbruka vairāku mediju žurnālistiem, kuri mēģināja iekļūt Vibutu kapos Pleskavā, lai pārbadītu informāciju, ka tur apglabāti Ukrainā krituši krievu desantnieki.

Kremlis joprojām noliedz kaujinieku apbruņošanu un savu karavīru piedalīšanos konfliktā Ukrainas austrumos, lai gan par to ir pārliecināta ne tikai Kijeva, bet arī Rietumvalstis un NATO.

Krievijas cilvēktiesību aktīviste Jeļena Vasiļjeva ir aprēķinājusi, ka Ukrainā jau krituši aptuveni 3500 Krievijas karavīru.

Ukrainas amatpersonas ir paziņojušas, ka konfliktā ievainotos krievu karavīrus Maskava "slēpj" slēgta režīma ārstniecības iestādēs.

Kamēr Krievijā karavīru bojāeja kaimiņvalstī tiek slēpta, Ukrainā iedzīvotāji godina savus kritušos. Internetā publicēts aizkustinošs video, kurā redzams, kā iedzīvotāji, nometušies uz ceļiem, sagaida krituša karavīra ievešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!